Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Vergelijking

hoe los deze vergelijkingen op
(-3)2=4
en
(x+1)2+2=0...
dan moet je wortel trekken aan beide kanten daarna haakjes wegwerken en abc formule toepassen maar ik weet dan niej hoe je dat doet, wat wordt het antwoord???

Maud
Leerling onderbouw vmbo-havo-vwo - donderdag 16 december 2004

Antwoord

(-3)2=4 is geen vergelijking, maar een onware uitspraak. We kunnen dus ook niet over oplossen praten.

(x+1)2+2=0 ,dus
(x+1)2=-2
(.....)2=-2 Kan dat? Volgens mij niet. Dus geen oplossing.


hk
donderdag 16 december 2004

©2001-2024 WisFaq