Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Cilinder

heej!Wij hebben eerder een gevraagd wat de parametervoorstelling van de cilinder is. Wij snappen nu echter niet wat de parametervoorstelling te maken heeft met de vorm van de cilinder. Kunt u ons hiermee helpen? groetjes Laura en Veerle

Veerle
Leerling bovenbouw havo-vwo - donderdag 16 december 2004

Antwoord

Dames, dat is gemakkelijk uit te leggen.
bij iedere vaste z id de doorsnijding van het z- vlak met de cilinder een cirkel met vergl:x2+y2=r2.
in parametervoorst.is x=rcosq en y=rsinq ,zodat
x2+y2=r2cos2q+r2sin2q=r2(cos2q+sin2q)=r2.
zo duidelijk?

kn
donderdag 16 december 2004

©2001-2024 WisFaq