Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Vergelijkingen

x+3:3 = x+6
en
x+2:5+2x+3:4 = 1

S. Vee
Leerling bovenbouw havo-vwo - donderdag 16 december 2004

Antwoord

Sietske, zo daar ben je alweer:
x+3:3=x+6,er staan geen haakjes om x+3, dat betekent
dus dat x+3:3=x+1 en de vgl.wordt:x+1=x+6Þx-x=6-1Þ
0=5 en dat kan niet.Dit is een valse vergelijking.
de tweede:
x+2:5+2x+3:4=1Þx+2x+2/5+3/4=1,nu is 2/5+3/4=8/20+15/20=
=23/20=1,15.Dus x+2x+1,15=1Þ3x=1-1,15=-0,15,zodat
(delen door 3)x=-0,15/3=-0,05.
heb je 't.

kn
donderdag 16 december 2004

©2001-2024 WisFaq