\require{AMSmath} Primitieve bepalen van een wortelfunctie Hoe berekenen ik de primitieve van: 2xx ? Jos Student hbo - maandag 13 mei 2002 Antwoord Bij wortels is het het handigst deze op te vatten als een macht. x=x½ (zie Rekenregels machten en logaritmen). Schrijf f(x)=2xx als f(x)=2x·x½=2x1½ Nu zal F(x)=...·x2½ de primitieve moeten zijn van f. Differentiëren zou f(x)=2½·x1½ zijn i.p.v. f(x)=2x1½. Hoe maak je van 2½ een 2? Door te vermeninigvuldigen met 4/5, dus de primitieve moet zijn F(x)=4/5x2½ of te wel F(x)=4/5x2x Zie vraag 2430 WvR maandag 13 mei 2002 ©2001-2025 WisFaq
\require{AMSmath}
Hoe berekenen ik de primitieve van: 2xx ? Jos Student hbo - maandag 13 mei 2002
Jos Student hbo - maandag 13 mei 2002
Bij wortels is het het handigst deze op te vatten als een macht. x=x½ (zie Rekenregels machten en logaritmen). Schrijf f(x)=2xx als f(x)=2x·x½=2x1½ Nu zal F(x)=...·x2½ de primitieve moeten zijn van f. Differentiëren zou f(x)=2½·x1½ zijn i.p.v. f(x)=2x1½. Hoe maak je van 2½ een 2? Door te vermeninigvuldigen met 4/5, dus de primitieve moet zijn F(x)=4/5x2½ of te wel F(x)=4/5x2x Zie vraag 2430 WvR maandag 13 mei 2002
Zie vraag 2430
WvR maandag 13 mei 2002
©2001-2025 WisFaq