Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Berekening van h

Ik heb volgende formule:
                         t*Ni  
(-K * ----)
db*h
1-e
I = db(E-a)*h* --------------
(-K*10)
1-e
I=255;db=1550;E=0,482;a=0,25;K=0,28;t=100;Ni=0,3

Nu had ik graag geweten hoe je hieruit de h berekent.

Groeten

Thomas
3de graad ASO - dinsdag 14 december 2004

Antwoord

dag Thomas,

Dit is een vergelijking waarbij de onbekende h zowel 'op de grond' als 'in de exponent' voorkomt.
Als je een expliciete uitdrukking voor h zoekt, dan kom je terecht bij een LambertW-functie. Deze functie voldoet aan de vergelijking:
LambertW(x) * exp(LambertW(x)) = x
In de praktijk worden de oplossingen van dergelijke vergelijkingen numeriek benaderd.
groet,

Anneke
dinsdag 14 december 2004

©2001-2024 WisFaq