Loading jsMath...



Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 26816 

Re: Poolcoordinaten

om van poolcoordinaten naar een cartesische vergelijking te gaan heb je 3 simpele dingen nodig:
r2=x2+y2
r´cosq=x
r´sinq=y
via wat omvorming kan je dus makkelijk de r wegwerken en een cartesische vgl verkrijgen

smetn
Overige TSO-BSO - maandag 13 december 2004

Antwoord

Helemaal mee eens, maar de eerste vragensteller wilde, begreep ik, bij het zien van een kromme direct een poolvergelijking kunnen geven. De uitnodiging de vraag iets meer te preciceren is niet aangenomen, waarmee onze bijdrage stopt. Bedankt voor jouw reactie.

MBL
maandag 13 december 2004

©2001-2025 WisFaq