Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Periodieke functies

Eenvoudige periodieke functies zijn afgeleid van de sinusgrafiek. Een periodieke functie is een optelsom van eenvoudige sinusfuncties, dus kun je een periodieke functie maken door twee sinus functies bij elkaar op te tellen. Maar kan er ook een sinus functie ontstaan uit twee periodieke functies?

Stepha
Leerling bovenbouw havo-vwo - maandag 13 december 2004

Antwoord

dag Stephanie,

Jazeker kan dat.
Beetje flauw: 1/2sin(x) + 1/2sin(x) = sin(x)
Maar bijvoorbeeld ook het volgende:
f(x) = sin(x) voor 0xp
f(x) = 0 voor px2p
Verder is f periodiek met periode 2p
Deze heeft dus de volgende grafiek:
q31286img1.gif
Snap je welke functie je er bij moet optellen (of aftrekken) om juist de sinusfunctie te krijgen?
groet,

Anneke
dinsdag 14 december 2004

©2001-2024 WisFaq