Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Het berekenen van logaritme bij gegeven waarde

Hoe kan ik log (53+53) anders schrijven? Ik zal anders de vraag eens geven , dan snappen jullie misschien waarom ik dit wil doen:
Bereken log 250 als je op je zakrekenmachine alleen gebruik moogt maken van de vier hoofdbewerkingen(+, x, - en :) en als je weet dat log 5 gelijk is aan 0,69897
alvast bedankt!

hey
3de graad ASO - zondag 12 december 2004

Antwoord

Wat dacht je hier van?
log(250)=log(52·10)=log(52)+log(10)=2·log(5)+1=2·0,69897+1=2,39794
Zie ook: Rekenregels machten en logaritmen.

WvR
zondag 12 december 2004

©2001-2024 WisFaq