Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 31077 

Re: 2 formules samenbrengen tot een abc-formule

U zei:
"Je hebt dus gevonden dat
y-Y1=((Y2-Y1)(x-X1))/(X2-X1)"

Maar dat is niet wat ik zei, de vergelijking die ik op moet lossen was namelijk

y-Y1 = ((Y2-Y1)/(X2-X1))(x-X1)

Dus alles binnen de dubbele haakjes moet maal "(X2-X1)".

Dus nu heb ik wel ax+bx+c gekregen maar het klopt niet want u bent bij de verkeerde formule begonnen.
Zou u alstublieft "y-Y1 = ((Y2-Y1)/(X2-X1))(x-X1)" kunnen bespreken?

Mvg

Alex

Alex
Leerling bovenbouw havo-vwo - zondag 12 december 2004

Antwoord


(Y2-Y1)(x-X1) 1
------------- = ------ (Y2-Y1)(x-X1)
(X2-X1) (X2-X1)



= ((X2-X1)-1 (Y2-Y1))(x-X1)
= (X2-X1)-1 ((Y2-Y1)(x-X1))

Door de associativiteit (en commutativiteit) van de vermenigvuldiging. Beide formules zijn dus gelijk.

Koen

km
zondag 12 december 2004

©2001-2024 WisFaq