Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 31079 

Re: Re: Som berekenen

Sorry maar het lukt mij niet om die constante te vinden.

ik heb nu het volgende:

arctan(1/Ö3)=ån=1 tot ¥
(((-1)^(n+1))/(2n-1))*(1/Ö3)^(2n-1)

Als dit klopt hoe kom ik dan van deze naar
å=0 tot ¥ ((-1)^n)/(3^n(2n+1)) ?

Veel groetjes van Fleur

Fleur
Student hbo - zondag 12 december 2004

Antwoord

dag Fleur,

Snap je dat (-1)n+1 hetzelfde is als (-1)n-1?
Dan kun je in de ontwikkeling van arctan(1/Ö3) voor n = m+1 substitueren,
waardoor m loopt van 0 tot ¥, en n-1 = m, en 2n-1 = 2m+1
Nu is
(1/Ö3)2m+1 = (1/Ö3)2m·(1/Ö3) = (1/3)m·(1/Ö3)
Kom je er nu uit?
succes!

Anneke
zondag 12 december 2004

 Re: Re: Re: Som berekenen 

©2001-2024 WisFaq