Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Vergelijkingen oplossen

Hoi,

Ik moet volgende vergelijkingen oplossen:
1) tan x/2 + tan 2x = 0

Ik was er als volgt aan begonnen:
tan x/2 = - tan 2x
tan x/2 = tan (-2x)
x/2 = -2x + kp (Waarom tellen we hier dan kp bij?)
x/2 + 2x = kp
5x/2 = kp
x = 2kp/5

2) sin (x+1.23456) = 0.12345

Volgens het oplossingsmodel moeten we dan 0.12345 gelijkstellen aan sin 0.1237657311, waarom doen we dit?

dank bij voorbaat!!!

Annouk
3de graad ASO - zondag 12 december 2004

Antwoord

Bij vraag 1: het bijtellen van k.p doe je omdat de periode van de tangensfunctie p is.

Bij vraag 2: je moet de vergelijking zien te brengen in de vorm sin(x) = sin(A). Daarom moet het getal 0,12345 'goniometrisch' worden gemaakt en dat geschiedt m.b.v. de knop Shift Sin, waarna je er 0,12345 achter zet.
Zet je machine wel eerst op radialen!

MBL
zondag 12 december 2004

©2001-2024 WisFaq