\require{AMSmath} Stambreuk Hoe schrijf (en bereken) ik 5/11 in stambreuken? Eva Gr Leerling onderbouw vmbo-havo-vwo - zondag 12 december 2004 Antwoord De methode is: trek van de breuk die je in stambreuken wilt schrijven telkens een zo groot mogelijke stambreuk af: 5/11 is kleiner dan 1/2 maar groter dan 1/3, dus 5/11-1/3=15/33-11/33=4/33 4/33 is kleiner dan 1/8 maar groter dan 1/9, dus 4/33-1/9=12/99-11/99=1/99. Dus 5/11=1/3+1/9+1/99. hk zondag 12 december 2004 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Hoe schrijf (en bereken) ik 5/11 in stambreuken? Eva Gr Leerling onderbouw vmbo-havo-vwo - zondag 12 december 2004
Eva Gr Leerling onderbouw vmbo-havo-vwo - zondag 12 december 2004
De methode is: trek van de breuk die je in stambreuken wilt schrijven telkens een zo groot mogelijke stambreuk af: 5/11 is kleiner dan 1/2 maar groter dan 1/3, dus 5/11-1/3=15/33-11/33=4/33 4/33 is kleiner dan 1/8 maar groter dan 1/9, dus 4/33-1/9=12/99-11/99=1/99. Dus 5/11=1/3+1/9+1/99. hk zondag 12 december 2004
hk zondag 12 december 2004
©2001-2024 WisFaq