Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Rationele functie met gelijkvormige driehoeken

Hallo,

Ik heb binnenkort examen, en ik was bezig met al mijn oefeningen uit mijn boek eens te maken. Nu echter ik zit vast met een oefening.
Opgave: In de rechthoek OPQR is |OP| = 1 |OR| = 2. De rechte r draait om het hoekpunt Q van de rechthoek en snijdt de assen in de punten A(x,0) en B(0,y).



De vraag waar ik vast op zit:
Toon aan met behulp van gelijkvormige driehoeken dat y=2x/(x-1).

Waarschijnlijk kijk ik erover ofzo, maar als iemand mij op weg kan zetten is dat zeer hard geaprecieerd.

Alvast Bedankt,

Eric

Eric L
Overige TSO-BSO - zaterdag 11 december 2004

Antwoord

Hoeveel driehoeken zie je? (ik hoop 3!)

q31203img1.gif

Valt mee toch?

WvR
zaterdag 11 december 2004

©2001-2024 WisFaq