\require{AMSmath} Waarom is 1,2323...³ een rationaal getal? Ik heb een oefening waarvan ik niet weet waarom het zo is:(1,2323...)3 = element van QWaarom? Niels 2de graad ASO - zaterdag 11 december 2004 Antwoord 1,2323... laat zich schrijven als een breuk!Neem p=1,2323....100·p=123,2323... p= 1,2323...----------------- - 99·p=122p=122/99pÎ en p3Î WvR zaterdag 11 december 2004 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Ik heb een oefening waarvan ik niet weet waarom het zo is:(1,2323...)3 = element van QWaarom? Niels 2de graad ASO - zaterdag 11 december 2004
Niels 2de graad ASO - zaterdag 11 december 2004
1,2323... laat zich schrijven als een breuk!Neem p=1,2323....100·p=123,2323... p= 1,2323...----------------- - 99·p=122p=122/99pÎ en p3Î WvR zaterdag 11 december 2004
100·p=123,2323... p= 1,2323...----------------- - 99·p=122
WvR zaterdag 11 december 2004
©2001-2024 WisFaq