Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Logaritme berekenen

Om de pH te berekenen van een stof neem je de -log van de concentratie van de stof, maar nu weet ik niet meer hoe je van de uitkomst terug naar je concentratie kan gaan...

Concentratie [H] = 4.10-7 om daar de pH van te berekenen neem je -log[4.10-7] = 6.40 maar we moeten dit ook omgekeerd kunnen berekenen, dus van je pH naar je concentratie, maar dat lukt niet...

kaatje
3de graad ASO - zaterdag 11 december 2004

Antwoord

concentratie = 10-pH

Met vriendelijke groet
JaDeX

jadex
zaterdag 11 december 2004

©2001-2024 WisFaq