Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Bepaal de inverse functie van f

Hoi,

De opgave was: bepaal de inverse functie van f(x)=4-3-x
Mijn oplossing was: f(x) = 4-3-x

f(-1)((x;y)/x=4-3-y)
f(-1)((x;y)/x-4=-3-y)
f(-1)((x;y)/-y=-3log (x-4))
Hierbij werd echter gezegd dat dit zinloos is, maar ik weet niet waar mijn fout dan zit...
Kunnen jullie mij daarbij helpen?
Grtz

Ann
3de graad ASO - zaterdag 11 december 2004

Antwoord

Het is zinloos omdat een grondtal van -3 voor een logaritme niet kan. Het grondtal is altijd groter dan nul (en ongelijk aan 1).

Ik zou het zo doen en volgens mij zit je er niet eens zo ver naast... behalve dan die -3.

q31180img1.gif

Maar zo kan het ook natuurlijk:

q31180img2.gif

Valt mee dus...

WvR
zaterdag 11 december 2004

©2001-2024 WisFaq