Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Oplossen van probleem

Een paard loopt aan zijn topsnelheid(150km/10sec). een jachtluipaard begint te lopen als het paard 200m voorsprong heeft.

In de eerste 20 sec legt het luipaard een weg af volgens (s=t2). Na het optrekken van zijn snelheid wordt hij echter snel moe, de volgende 20 sec is de formule (s=-(t-40)2+800)

Wanneer wordt het paard door het luipaard ingehaald?

Bart
Overige TSO-BSO - zaterdag 11 december 2004

Antwoord

150m/10sec neem ik aan is dus 15 m/s. Op het eerste stuk lukt dat inhalen niet. De "afgelegde" weg (inclusief voorsprong) van het paard voldoet aan Sp=15·t+200. Het tweede stuk van het luipaard voldoet aan Sl=-(t-40)2+800. Deze twee aan elkaar gelijkstellen levert het snijpunt. Grafisch ziet dat er zo uit:

q31178img1.gif

Met vriendelijke groet
JaDeX

jadex
zaterdag 11 december 2004

Re: Analytische oplossen van probleem

©2001-2024 WisFaq