Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 31137 

Re: Re: Bewegingsvergelijkingen en punten van de raaklijn

Hey :),

Het enige wat ik er kan uithalen is: dy/dx = Vx/Vy = y'(t)/x'(t) = 1
Zou het soms mogelijk kunnen zijn om y'(t) te delen door x'(t) en dat gelijk te stellen aan 1. :)

Hans
Leerling bovenbouw havo-vwo - vrijdag 10 december 2004

Antwoord

Je moet inderdaad oplossen y'(t) = x'(t) en de t-waarden die er uit komen vul je in de x,y formules in om de punten te vinden.

MBL
zaterdag 11 december 2004

©2001-2024 WisFaq