Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Bewegingsvergelijkingen en punten van de raaklijn

Hey :),

Ik heb wat moeite met de volgende vraagstelling:

De bewegingsvergelijkingen van een punt P zijn x(t)=(1/6)pt en y(t) = sin(1/6)p(t-2) , waarbij x en y in cm zijn en t in seconden.

Nu is de vraag: "Bereken de coordinaten van de punten waarin de raaklijn aan de baan een hoek van 45° met de positieve x-as maakt."

Hoe pak ik dit uberhaupt aan?

Alvast reuze bedankt.

Hans.

Hans
Leerling bovenbouw havo-vwo - donderdag 9 december 2004

Antwoord

De helling van de raaklijn wordt gegeven door het quotiënt dy/dx, ofwel door het quotiënt van de afgeleide functies van y en x.
Differentieer die twee functies dus en bedenk vervolgens dat tan45° = 1, zodat dy/dx = 1

MBL
donderdag 9 december 2004

 Re: Bewegingsvergelijkingen en punten van de raaklijn 

©2001-2024 WisFaq