Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 31037 

Re: Toepassing van de l`Hôpital en limieten

ok. Dus als ik dit moet berekenen:

limx®1 (lnx)/(x2-1)=limx®1 (1/x)/(2x) en nu moet ik dus nog niet voor x 1 invullen, maar nog een keer teller en noemer afleiden? limx®1 (-1/x2)/2=-1/2
Ik dacht dat het 1/2 moest zijn. Wat nu?

Liefs

Amy
Student hbo - dinsdag 7 december 2004

Antwoord

lim(lnx/(x2-1))=
x®1
=lim (1/x)/2x=lim 1/2x2=1/2 dus correct
x®1 ®1

hl
dinsdag 7 december 2004

©2001-2024 WisFaq