Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Stelselvergelijking

Ik heb de twee vergelijkingen:

a=100000+0,5b
b=40000=0,2a

ik weet dat de uitkomst voor a 133333 en voor b 66666 is máár wat ik niet weet is hoe je tot die uitkomsten komt.

Graag zo gedetailleerd mogelijk weergeven en aub niet mbv een matrix.

seth
Student universiteit - dinsdag 7 december 2004

Antwoord

Seth, subst. van b inde eeste vgl. geeft:
a=100000+0,5(40000+0,2a)=120.000+0,1a.
Verder moet het wel lukken.

kn
dinsdag 7 december 2004

©2001-2024 WisFaq