Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Oplossen van tweedegraads vergelijkingen

Hallo allemaal,
Morgen wiskunde rep, zwaar in de stress.. wie helpt mij?

3x2 = 2x + 1

7x - 3 = 4x2

x (x+7) - x = x3

Ik hoop dat jullie me kunnen helpen
x

Elize
Leerling bovenbouw havo-vwo - dinsdag 7 december 2004

Antwoord

3x2=2x+1 Û 3x2-2x-1=0. Nu ABC formule toepassen.
7x-3=4x2Û 0=4x2-7x+3. Nu ABC formule toepassen
x(x+7)-x=x3 Û x2+7x-x=x3 Û x2+6x=x3 Û 0=x3-x2-6x Û 0=x(x2-x-6) dus x=0 of x2-x-6=0. Voor de oplossing van het laatste deel: ABC formule.

Met vriendelijke groet

JaDeX

jadex
dinsdag 7 december 2004

©2001-2024 WisFaq