Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Limiet

Ik moet de volgende limiet oplossen maar ik kom er niet uit:

lim arcsin(x)/x
x$\to$0

Kan iemand mij een eindje op weg helpen

gerlof
Student universiteit - dinsdag 7 december 2004

Antwoord

Gerlof,
Vermits de invoering van x$\to$0 bij de limiet van de funktie een onbepaaldheid 0/0 oplevert, pas je de regel van L'Hospital toe.
lim (bgsinx)/x
x$\to$0
= lim (1/√(1-x2))/1 (afleiden teller en noemer)
x$\to$0
= 1/(√1-0)=1
En dat zou het moeten zijn.
Groeten van Hendrik.

hl
dinsdag 7 december 2004

©2001-2024 WisFaq