Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Motor

De snelheid van een motor gedurende 5 sec wordt gegeven door v(t)=0.1t3, t=tijd in sec v is m/sec.
Hoeveel afstand legt de motor af gedurende de eerste vijf seconden?

Jos
Student hbo - zaterdag 11 mei 2002

Antwoord

Dit kun je op twee manieren bepalen.

1.
teken het v-t diagram. De oppervlakte onder het v-t diagram (tussen t=0 en t=5) is de afgelegde weg. Deze kun je bepalen door hokjes te tellen van het oppervlak.

2. deze zelfde oppervlakte kun je berekenen mbv integraalrekening:

s(t=5) = òt=5t=0v(t)dt
= òt=5t=00.1t3dt
= [¼*0.1t4]50
= ¼*0.1*54 m

groeten,
Martijn

mg
zaterdag 11 mei 2002

©2001-2024 WisFaq