Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 30891 

Re: Oplossen van rechhoekige driehoek

Mag ik vragen hoe jullie aan volgende overgang zijn gekomen:
x2-30x+100=0
x=15 +/- wortel 5

erik b
Ouder - maandag 6 december 2004

Antwoord

Volgens mij stond er dit:
x2-30x+100=0
x=15±5Ö5
Hoe je hier aan komt:
x2-30x+100=0
x2-30x+225-225+100=0
(x-30)2-125=0
(x-30)2=125
x-30=Ö125 of x-30=-Ö125
x=30+5Ö5 of x=30-5Ö5

Of natuurlijk gewoon via de abc-formule



hk
dinsdag 7 december 2004

©2001-2024 WisFaq