Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Exponentiële vergelijking

Hey de uitkomst van m'n oef is 4 , maar ik kom op 11 uit, wat doe ik fout? Alvast bedankt!

Opgave: Wortel(tot de macht x) 4 = 4 . (2) tot de macht x-5,5

Mijn uitkomst:
4 tot de macht 1/x = 4 . (2) tot de macht x-5,5
2/x = 2 . (x-5,5)
2 = 2 . (x-5,5) . x
2= 2x2 - 11x
- x2/x = -11
x = 11

sandy
3de graad ASO - maandag 6 december 2004

Antwoord

Rechts heb je een 4 staan en 4 = 22. Vermenigvuldigd met de tweede factor die rechts staat krijg je dus 22.2x-5,5 ofwel 2x-3,5

MBL
maandag 6 december 2004

©2001-2024 WisFaq