Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Goniometrische vergelijking

Hey,

weet soms iemand hoe je kan weten dat de inverse tangens van -Ö3 gelijk kan zijn aan -p/3 in volgende oefening:

tan(5x+p/6)=-Ö3

Bedankt

Frank
3de graad ASO - maandag 6 december 2004

Antwoord

Dat komt er op neer dat je ook in wiskunde een aantal zaken stomweg uit je hoofd moet leren, net zoals sommige jaartallen, vreemde woordjes en grammaticaregels.
In de onderbouw heb je vast en zeker geleerd dat sin30° = 1/2 en cos45° = 1/2Ö2 en tan60° = Ö3 en nog wat van die zaken.
Enige verschil met je huidige situatie is dat je in radialen werkt.

MBL
maandag 6 december 2004

©2001-2024 WisFaq