Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Taylorreeks

Hallo,
Ik heb deze formule (de eerste van de site).
Die formule kan je leiden tot de Euler formule van x^n/n!
Ik heb gevonden hoe die van Newton (e^x=a(0)+a(1)x etc) naar die van Euler gaat maar ik snap niet hoe je dat bij de formule van Taylor doet. Je zal wel x=0 moet krijgen en dan wordt f(a)=0?? Hulp nodig

Roald
Leerling bovenbouw havo-vwo - maandag 6 december 2004

Antwoord

Dag Roald,

De clou zit hem in de afgeleide.
Alle afgeleiden van ex zijn allemaal gelijk aan ex
Steeds als je in de formule van Taylor dus f(0) of f'(0) of f''(0) enz. ziet staan, kun je hier dus e0 invullen, en dat is gelijk aan 1.
Is het nu wat duidelijker?
groet,

Anneke
maandag 6 december 2004

©2001-2024 WisFaq