Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Exacte nulpunten

Met mijn GRM Texas TI 84 kan ik makkelijk de snijpunten van de grafiek met de y-as bepalen door eerst 'trace' en vervolgens '0' (x=0) in de typen.
Maar hoe kan ik de exacte nulpunten bepalen? (dus niet manueel met je pijlte op de x-as gaan staan)

Bedankt voor jullie hulp

Vele groetjes

wendy
3de graad ASO - zondag 5 december 2004

Antwoord

Om een grafiek te snijden met de y-as heb je toch geen machine nodig? Je vult in de formule gewoon x = 0 in en het exacte antwoord rolt eruit. Waarschijnlijker is het dat je de snijpunten van de grafiek met de x-as wilt weten. In dat geval moet je de formule van de functie in je GR invoeren en via het menu ShiftCalc Zero krijg je ze cadeau.
Je kunt als tweede functie ook y = 0 invoeren (dat is namelijk de formule die bij de x-as hoort) en vervolgens met Intersection naar de snijpunten kijken.

MBL
zondag 5 december 2004

©2001-2024 WisFaq