Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

ALS formule in voetbaltoto

Ik heb in excel een voetbaltoto opgezet. Als je het goed heb dat een ploeg gelijkspeelt, wint of verliest dan krijg je 1 punt, heb je de uitslag ook nog eens precies goed dan krijg je 3 punten. Ik heb ook een volleybaltoto opgezet en daar is het me wel gelukt met de volgende formules: als het 4-0 is: =ALS(L2=4;3;0)+ALS(L2=3;1;0), als het 3-1 is: =ALS(N3=1;3;0)+ALS(N3=2;1;0)+ALS(N3=0;1;0),als het 3-2 is =ALS(N4=2;3;0)+ALS(N42;1;0) en dan nog vice versa. Dit was makkelijker omdat er maar 6 uitslagen mogelijk zijn (4-0,3-1,3-2,2-3,1-3 en 0-4). Bij de voetbaltoto kom ik er echter niet uit, kunnen jullie me daarbij helpen?

Peter
Student hbo - zaterdag 4 december 2004

Antwoord

dag Peter,

Neem aan dat de uitslag 5-2 weergegeven wordt door een 5 in cel A1 en een 2 in cel B1
Neem aan dat de geraden uitslag gegeven wordt in cellen A2 en B2
Zet dan in cellen C1, D1 en E1 achtereenvolgens de formules:
A1B2
A1=B1
A1B1
en kopieer deze cellen naar C2, D2 en E2.

Het aantal punten is dan:
=ALS(EN(C1=C2;D1=D2;E1=E2);1;0)+ALS(EN(A1=A2;B1=B2);2;0)
groet,

Anneke
maandag 6 december 2004

©2001-2024 WisFaq