Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Wie kent de formule s=(1-c)p+cq

Ik moet deze formule gebruiken om de coordinaten van een punt te berekenen bijv. t(5,1,9). Wie kan mij hierbij helpen?

Mvg maarten

Maarte
Leerling bovenbouw havo-vwo - zaterdag 4 december 2004

Antwoord

De formule is vrij bekend, maar niet in de door jou gegeven vorm. Het getal c stelt een willekeurig getal voor en p en q zijn de aanduidingen van twee punten P en Q, ieder met hun 2 of 3 coördinaten. Door c een bepaalde waarde te geven, krijg je een punt van de lijn door P en Q. Neem je c = 0, dan krijg je P. Met c = 1 wordt het Q.
Verder kan ik niet veel beginnen met je vraag, want de informatie is wel heel erg summier.

MBL
zaterdag 4 december 2004

©2001-2024 WisFaq