Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Bereken primitieve functies

Ik ben bezig met deze opgave:
Bereken de primitieve functies van:
a) f(x)=Ö4x
Nu kom ik uit op F(x)=1/6(4x)^1,5 + c
Het antwoordenboek geeft echter: 11/3xÖx
b) h(x)=(3x)3
Mijn antwoord: 1/12(3x)4
Antwoordenboek: 61/4 x4
In principe zijn de uitkomsten hetzelfde, maar zijn de uitkomsten van het antwoordenboek nu echt beter, of maakt dit niet uit?

bedankt!

loes
Leerling bovenbouw havo-vwo - vrijdag 3 december 2004

Antwoord

Loes,
a) jouw antwoord is wel goed want(4x)^1,5=(4^1,5)*(x^1,5)=
8xÖx,en nu nog delen door 6.
b) jouw antwoord is goed.
(1/12)(3x)^4=(1/12)(3^4)x^4=(81/12)x^4=63/4 x4 en niet
61/4.
Groetend,

kn
vrijdag 3 december 2004

©2001-2025 WisFaq