\require{AMSmath} Een vertegenwoordiging kiezen van drie uit een vierde klas In de tabel zie je de onderverdeling naar leeftijd van de leerlingen van een vierde klas. Er wordt een vertegenwoordiging van drie leerlingen gekozen.Hoeveel vertegenwoordigingen zijn er mogelijk met minstens twee zestienjarige?Hoeveel vertegenwoordigingen zijn er mogelijk met drie leerlingen van verschillende leeftijd? tycho Leerling bovenbouw havo-vwo - donderdag 2 december 2004 Antwoord Minstens 2 zestienjarige? Dat is een vertegenwoordiging met 2 zestienjarige of een vertegenwoordiging met 3 zestienjarige. Dus:Er zijn 4 mogelijkheden:15-16-1715-16-1815-17-1816-17-18Deze mogelijkheden laten zich wel uitrekenen:A(15-16-17)=6·14·5A(15-16-18)=6·14·3Enz...Optellen en je bent er...Dat valt toch enorm mee, vind ik... WvR vrijdag 3 december 2004 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
In de tabel zie je de onderverdeling naar leeftijd van de leerlingen van een vierde klas. Er wordt een vertegenwoordiging van drie leerlingen gekozen.Hoeveel vertegenwoordigingen zijn er mogelijk met minstens twee zestienjarige?Hoeveel vertegenwoordigingen zijn er mogelijk met drie leerlingen van verschillende leeftijd? tycho Leerling bovenbouw havo-vwo - donderdag 2 december 2004
tycho Leerling bovenbouw havo-vwo - donderdag 2 december 2004
Minstens 2 zestienjarige? Dat is een vertegenwoordiging met 2 zestienjarige of een vertegenwoordiging met 3 zestienjarige. Dus:Er zijn 4 mogelijkheden:15-16-1715-16-1815-17-1816-17-18Deze mogelijkheden laten zich wel uitrekenen:A(15-16-17)=6·14·5A(15-16-18)=6·14·3Enz...Optellen en je bent er...Dat valt toch enorm mee, vind ik... WvR vrijdag 3 december 2004
WvR vrijdag 3 december 2004
©2001-2024 WisFaq