\require{AMSmath} Goniometrische vergelijking Ik heb een probleem met het oplossen van deze vergelijking:cos (2x) = cos(x) +2Hoe pak ik dit aan?Alvast dank. Hans Leerling bovenbouw havo-vwo - woensdag 1 december 2004 Antwoord Je zou eens op je formulekaart kunnen kijken. Je ziet dan een uitdrukking staan voor cos(2x):cos(2x)=2cos2(x)-1Zodat je als vergelijking krijgt:2cos2(x)-1=cos(x)+2..en met z=cos(x) krijg je een tweedegraads vergelijking die je natuurlijk met je ogen dicht kan oplossen! En dan ben je er al bijna! Zou dat lukken? WvR woensdag 1 december 2004 Re: Goniometrische vergelijking ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Ik heb een probleem met het oplossen van deze vergelijking:cos (2x) = cos(x) +2Hoe pak ik dit aan?Alvast dank. Hans Leerling bovenbouw havo-vwo - woensdag 1 december 2004
Hans Leerling bovenbouw havo-vwo - woensdag 1 december 2004
Je zou eens op je formulekaart kunnen kijken. Je ziet dan een uitdrukking staan voor cos(2x):cos(2x)=2cos2(x)-1Zodat je als vergelijking krijgt:2cos2(x)-1=cos(x)+2..en met z=cos(x) krijg je een tweedegraads vergelijking die je natuurlijk met je ogen dicht kan oplossen! En dan ben je er al bijna! Zou dat lukken? WvR woensdag 1 december 2004
WvR woensdag 1 december 2004
©2001-2024 WisFaq