Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Goniometrie

Ik heb de volgende vraag, bewijs dat: sin(a+0.5b)=cos 0.5(a-g) Ik weet dat een driehoek 180° is en dat a+b+g=p(radialen) maar ik loop helemaal vast en kom niet verder als a+b=p-g Kun je me aub uitleggen hoe ik nu verder moet en welke stappen ik eventueel moet doen om tot een goede uitkomst te komen?? bvd Paul

Paul P
Iets anders - woensdag 1 december 2004

Antwoord

Beste Paul,
Zo zou het moeten......:
Werk verder met het 2 de lid:
=cos1/2(a-g)
=cos(1/2a-1/2g)
=cos((1/2a-(90-(1/2a+b)))
=cos(1/2a-(90-1/2a-1/2b))
=cos(1/2a-90+1/2a+1/2b)
=cos(a-90+1/2b)
=cos(-90+a+1/2b)
=cos(-(90-a-1/2b)
=cos(90-(a-+1/2b))
=sin(a+1/2b) 1 st lid.....

gebruik g=180-(a+b)
cos(-a)= cos a( 4 de kwadrant gonio-cikel
complementaire hoek;cos(90-a)=sina
en verder maar juist rekenen en opletten voor tekenfouten
Groeten van Hendrik

hl
woensdag 1 december 2004

©2001-2025 WisFaq