Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Voorraadkosten door gederfde interest gedurende een periode X

Ik zit te worstelen met het berekenen van de rentekosten gedurende de hele periode dat een artikel nog op voorraad ligt. Situatie is als volgt:

Op T = 0 is er een voorraad van een atikel met waarde 2000
Per jaar worden er voor een waarde 500 verkocht. Na 4 jaar is de voorraadwaarde dus 0. Interest = 4% vast.

Wat heeft mij dit nu aan gederfde interest gekost, ervan uitgaande dat de verkopen gelijkmatig over het jaar verspreid waren? Ik heb geen idee hoe dit te berekenen. Wellicht kan iemand mij hiermee helpen.

paprik
Student hbo - woensdag 1 december 2004

Antwoord

Joost,
Ik zou het volgende voorstellen :
eerstejaar.gemiddelde voorraad=(begin-eindvoorraad)/2=1750,
zodat de interestkosten zijn 0,04*1750=70.
De overige jaren analoog.

kn
woensdag 1 december 2004

 Re: Voorraadkosten door gederfde interest gedurende een periode X 

©2001-2025 WisFaq