\require{AMSmath} Logaritmen 2 = a log25/4 de oplossing zou moeten zijn a = 5/2 Hoe moet men daaraan komen? log 25/4 -------- = 2 log a en dan??? Brent Boeyke 3de graad ASO - woensdag 1 december 2004 Antwoord Als je die weg inslaat, ga dan verder met log(25/4)=2log(a) log(25/4)=log(a2) 25/4=a2 5/2=a (merk op dat negatieve getallen niet worden toegestaan voor de basis van een logaritme) cl woensdag 1 december 2004 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
2 = a log25/4 de oplossing zou moeten zijn a = 5/2 Hoe moet men daaraan komen? log 25/4 -------- = 2 log a en dan??? Brent Boeyke 3de graad ASO - woensdag 1 december 2004
Boeyke 3de graad ASO - woensdag 1 december 2004
Als je die weg inslaat, ga dan verder met log(25/4)=2log(a) log(25/4)=log(a2) 25/4=a2 5/2=a (merk op dat negatieve getallen niet worden toegestaan voor de basis van een logaritme) cl woensdag 1 december 2004
cl woensdag 1 december 2004
©2001-2024 WisFaq