Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Vierkante meters omzetten in meters

hallo

ik dank jullie nogmaals om mijn vorige brief te beantwoorden, jullie hebben echt heel goed kunnen helpen.

maar nu heb ik weer een vraagje ?

hoe zet ik 0.20 mm2 = 2. 10(tot de -7)
om in gewoon m ?

ik hoop echt dat jullie mij zo snel mogelijk kunnen helpen ?

alvast bedankt !!!

sissy
2de graad ASO - woensdag 1 december 2004

Antwoord

Vierkante meters omzetten in meters gaat natuurlijk niet. Het ene is een oppervlakte, het andere is een lengte. Dat is net als vragen "hoe groot is geel" of "zet het woord 'wiskunde' om in cijfers". Onzin dus!

Afgaand op de rest van de vraag, is je vraag: hoe zet ik mm2 om in m2. Bij dergelijke vragen moet je gewoon vertrekken van iets dat je weet (je moet ERGENS van vertrekken). hier is dat, dat er 1000 mm in een 1 m gaat, en door op beide leden bewerkingen uit te voeren dat om proberen zetten naar wat je moet bekomen. Snap je dan elk van de volgende stappen?

1000 mm = 1 m
1 mm = 10^(-3) m
(1 mm)2 = (10^(-3) m)2
12 mm2 = (10^(-3))2 m2
1 mm2 = 10^(-6) m2
0,2 mm2 = 0,2 10^(-6) m2
0,2 mm2 = 2 10^(-7) m2

cl
woensdag 1 december 2004

©2001-2024 WisFaq