Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Re: Een nogal moeilijke functievraagstuk

Het begon te lukken tot aan de volgende vragen maar aan de 8ste vraag van het vraagstuk, vragen ze: na hoeveel tijd raakt de steen de grond?(vlaklandschap) ik heb geprobeerd maar ik krijg een negatief getal en ik weet niet hoe dat kan????
erg bedankt voor het antwoord.
L. Maya

L. May
2de graad ASO - dinsdag 30 november 2004

Antwoord

Wanneer wordt de grond geraakt? Als f(t)=0
Dus oplossen:
-5t2+20t+60=0
5t2-20t-60=0
t2-4t-12=0
(t-6)(t+2)=0
t=6 of t=-2 (v.n.)
En dat lijkt me geen probleem...

WvR
dinsdag 30 november 2004

©2001-2024 WisFaq