Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Goniometrische vgl

ik heb probleem met volgende vergelijking, kdacht eerst van uiteindelijk p/8 (allez klasgenoten, maar die vinden het ook niet met overtuiging)uit te rekenen maar volgens mij is dat niet de bedoeling (radialen).
sin2(x+p/8) - sin2(x-p/8) = 1/2

jens
3de graad ASO - dinsdag 30 november 2004

Antwoord

Er zullen wel meerdere manieren zijn, maar ik vind het zo.

[sin(x+p/8)+sin(x-p/8)][sin(x+p/8)-sin(x-p/8] = 1/2
[2sin(x)cos(p/8)][2cos(x)sin(p/8)] = 1/2
[2sin(x)cos(x)][2sin(p/8)cos(p/8)] = 1/2
sin(2x)sin(p/4) = 1/2
sin(2x) = Ö2/2

en vandaar lukt het je zelf wel, veronderstel ik?

cl
dinsdag 30 november 2004

©2001-2024 WisFaq