\require{AMSmath} Goniometrische vergelijking oplossen Hoi :), Ik heb een probleem met het oplossen van de volgende functie: tan t = 2 sin t Ik heb als volgt proberen uit te werken: sin t/cos t = 2 sin t 2 sin t * cos t = sin t sin 2t = sin t 2t = t + k*2p of 2t = p-t + k*2p t = k*2p of 3t = p + k*2p t = k*2p of t = 1/3p + k*2/3p Het antwoordenboek geeft het volgende antwoord: t = 1/3p + k*2p of t = -1/3p + k*2p of t = k*p Klopt mijn antwoord wel? Wat doe ik fout? Alvast dank. Hans. Hans Leerling bovenbouw havo-vwo - dinsdag 30 november 2004 Antwoord Je bent niet fout, maar het boek ook niet. Overtuig jezelf ervan dat beide notaties eigenlijk dezelfde oplossingsverzameling aanduiden... cl dinsdag 30 november 2004 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Hoi :), Ik heb een probleem met het oplossen van de volgende functie: tan t = 2 sin t Ik heb als volgt proberen uit te werken: sin t/cos t = 2 sin t 2 sin t * cos t = sin t sin 2t = sin t 2t = t + k*2p of 2t = p-t + k*2p t = k*2p of 3t = p + k*2p t = k*2p of t = 1/3p + k*2/3p Het antwoordenboek geeft het volgende antwoord: t = 1/3p + k*2p of t = -1/3p + k*2p of t = k*p Klopt mijn antwoord wel? Wat doe ik fout? Alvast dank. Hans. Hans Leerling bovenbouw havo-vwo - dinsdag 30 november 2004
Hans Leerling bovenbouw havo-vwo - dinsdag 30 november 2004
Je bent niet fout, maar het boek ook niet. Overtuig jezelf ervan dat beide notaties eigenlijk dezelfde oplossingsverzameling aanduiden... cl dinsdag 30 november 2004
cl dinsdag 30 november 2004
©2001-2024 WisFaq