Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Differentiëren van samengestelde exponentiële vergelijkingen

Kunt u mij uitleggen wat de afgeleide is van deze twee vergelijkingen: f(x)=(-3 - 15.2^n)n^2 en g(x)=(5 + 3.2^n n? Zelf kom ik uit op: 2^n = e^nln2, waaruit volgt dat f'(x)= 2n(-15.2^n.ln2) en g'(x) = 3.2^n.ln2. Klopt die uitkomst wel, en wat is de algemene formule voor f'(x) als f(x) = (a + b.2^n)n^c met a,b en c 0?

Vriendelijke groet

R. Suy
Student hbo - dinsdag 30 november 2004

Antwoord

De produktregel luidt

[f.g]' = f'g + g'f

en niet

[f.g]' = f'g'

Dat lijkt de enige fout die je maakt.

cl
dinsdag 30 november 2004

©2001-2024 WisFaq