Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Vierkantsvergelijking

hallo ik heb een zeer dringende vraag!
want ik weet niet hoe je de vierkantsvergelijking d2-d-1=0 moet oplossen! (algebraisch) het is vast heel simpel op te lossen maar ik kom er gewoon niet uit. het zou heel fijn zijn als jullie me konden helpen.
b.v.d. amy stenvert

amy
Leerling bovenbouw havo-vwo - zondag 28 november 2004

Antwoord

De discriminant = 1 + 4 = 5

De oplossingen zijn dus : (1±Ö5)/2

Eenvoudiger kan toch niet!

LL
zondag 28 november 2004

©2001-2025 WisFaq