Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Goniometrische identiteiten

hallo, ik zou niet weten hoe ik hieraan moet beginnen
kunnen jullie mij helpen?
cos2a + sin2b= 0 als je weet dat tan2a = 2 tan2b+1
alvast bedankt

Robrec
3de graad ASO - zondag 28 november 2004

Antwoord

Robrecht,
Uit het gegeven volgt dat
(1-tan2a)/(1+tan2a)=(-2tan2b)/(2tan2b+2).
Het linkerlid is gelijk aan cos2a en het rechterlid is
gelijk aan -sin2b.
hopelijk zo duidelijk.

kn
zondag 28 november 2004

©2001-2024 WisFaq