Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Nogmaals

Onze opgave is: teken in de parabool p: y²=2x een 6tal koorden en bepaal hun middens. wat stel je vast?
ik heb dat dus getekend en ik kan spijtig genoeg maar voorspelbaar niets vaststellen. en zeker niet bewijzen wat me dan wordt gevraagd: bewijs je vermoeden als de koorden evenwijdig zijn met de rechte y=x. en de tip daarbij is: bereken de coordinaten van de snijpunten van p met de evenwijdigen y= x + r (met r element van R)...
Ik heb dus in het algemeen geen klein vermoeden hoe ik dit moet oplossen!!

mathil
3de graad ASO - zaterdag 27 november 2004

Antwoord

Is het misschien de bedoeling dat je 6 evenwijdige koorden tekent?

q30528img1.gif

hk
zaterdag 27 november 2004

©2001-2024 WisFaq