\require{AMSmath} Wat heeft de sinus of cosinus hiermee te maken? In een gelijkbenige driehoek zijn de benen gelijk aan a. Hoe moeten we de basishoek a kiezen zodat de oppervlakte maximaal is? mathil 3de graad ASO - zaterdag 27 november 2004 Antwoord Je zal de oppervlakte van de driehoek moeten uitdrukken in a en a. Eens kijken... een tekening dan maar:Voor de oppervlakte van DABC heb je basis (b) en de hoogte (h) nodig. Er geldt:sina=h/a ̃ h=a·sinacosa=1/2b/a ̃ b=2a·cosaO(DABC)=1/2·2a·cosa·a·sina=a2·sina·cosaHopelijk kan je dan verder... WvR zaterdag 27 november 2004 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
In een gelijkbenige driehoek zijn de benen gelijk aan a. Hoe moeten we de basishoek a kiezen zodat de oppervlakte maximaal is? mathil 3de graad ASO - zaterdag 27 november 2004
mathil 3de graad ASO - zaterdag 27 november 2004
Je zal de oppervlakte van de driehoek moeten uitdrukken in a en a. Eens kijken... een tekening dan maar:Voor de oppervlakte van DABC heb je basis (b) en de hoogte (h) nodig. Er geldt:sina=h/a ̃ h=a·sinacosa=1/2b/a ̃ b=2a·cosaO(DABC)=1/2·2a·cosa·a·sina=a2·sina·cosaHopelijk kan je dan verder... WvR zaterdag 27 november 2004
WvR zaterdag 27 november 2004
©2001-2024 WisFaq