Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Bewijs

Hai Wisfaq,

Bewijs dat voor alle nÎ geldt:

åvan k=0 tot n åvan l=0 tot k (k boven l)(n boven k)= 3^n

Zou graag wat hulp willen.

Groetjes

Fleur
Student hbo - vrijdag 26 november 2004

Antwoord

åk=0nål=0k(k boven l)(n boven k)
= åk=0n [(n boven k).l=0k(k boven l)]

De binnenste sommatie is (1+1)^k, uitgeschreven volgens het binomium van Newton, dus gelijk aan 2^k. Zie je nu ook hoe je hierna de buitenste sommatie kan schrijven?

cl
zaterdag 27 november 2004

 Re: Bewijs 

©2001-2024 WisFaq