Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Afgeleide bepalen mbv de kettingregel

Hallo,
Ik zou graag willen weten hoe ik het volgende moet aanpakken:
y=(x/(x+1))6
Ik heb geen flauw idee hoe ik dit moet doen.

rico
Student hbo - vrijdag 26 november 2004

Antwoord

Rico,
neem u=x/(x+1), dan is y=u6 en dy/dx=(dy/du)·(du/dx).
nu is dy/du=6u5 en du/dx=1/(x+1)2.
nu invullen voo de formule van dy/dx en u vervangen door
x/(x+1).
Hopelijk is het zo duidelijk.

kn
vrijdag 26 november 2004

©2001-2024 WisFaq