Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Formule Fibonacci

Ik zag dat bij de rij van Fioboanni de volgende formule hoort..tn+1 = tn + tn-1
maar..wat wordt hier precies mee bedoelt? dus wat is hier t? en wat is n??

José
Leerling bovenbouw havo-vwo - donderdag 25 november 2004

Antwoord

Jose,
Ik denk dat je de rij van Fibonacci bedoelt:
Deze is de rij getallen 1,1,2,3,5,8,13,....
De eerste twee zijn 1,1 (gegeven) en ieder volgend getal
is de som van de twee direct voorsfgaande getallen.
Dus t4=het vierde getal in de rij , is de som van t3 en t2.
t4=t3+t2. Neem je in de door jouw gegeven formule voor
n=5 dan krijg je t5+1=t5+t5-1, dus t6=t5+t4.
tn is dus het nde getal in de rij.
Hopelijk is het zo duidelijker geworden.

kn
donderdag 25 november 2004

©2001-2024 WisFaq