Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 22035 

Re: Algoritme wedstrijdschema

Hoe zit het schema er uit met 8 spelers, die elke week met en tegen anderen spelen? bv 1/2-3/4, 5/6-7/8 enz.
Gaarne reactie en alvast bij voorbaat bedankt.

J. ten
Iets anders - woensdag 24 november 2004

Antwoord

Hallo meneer/mevrouw ten Broeke,

Je zou natuurlijk het beschreven algoritme zelf uit kunnen voeren, maar voor je gemak heb ik toch even de matlab-routine gerund. Hieronder staat de uitvoer ervan:


competitie(8)

ans =

0 1 2 3 4 5 6 7
1 0 3 2 5 4 7 6
2 3 0 1 6 7 4 5
3 2 1 0 7 6 5 4
4 5 6 7 0 1 2 3
5 6 7 4 3 0 1 2
6 7 4 5 2 3 0 1
7 4 5 6 1 2 3 0

competitie({'per ronde', 'A', 'B', 'C', 'D', 'E', 'F', 'G', 'H'})

ans =

Ronde 1:
1: A -- B
2: C -- D
3: E -- F
4: G -- H
Ronde 2:
1: H -- F
2: G -- E
3: D -- B
4: C -- A
Ronde 3:
1: A -- D
2: B -- C
3: E -- H
4: F -- G
Ronde 4:
1: H -- D
2: G -- C
3: F -- B
4: E -- A
Ronde 5:
1: A -- F
2: B -- G
3: C -- H
4: D -- E
Ronde 6:
1: H -- B
2: G -- A
3: F -- D
4: E -- C
Ronde 7:
1: A -- H
2: B -- E
3: C -- F
4: D -- G


competitie({'per team', 'A', 'B', 'C', 'D', 'E', 'F', 'G', 'H'})

ans =

Wedstrijden voor A:
Ronde 1: A -- B
Ronde 2: C -- A
Ronde 3: A -- D
Ronde 4: E -- A
Ronde 5: A -- F
Ronde 6: G -- A
Ronde 7: A -- H
Wedstrijden voor B:
Ronde 1: A -- B
Ronde 2: D -- B
Ronde 3: B -- C
Ronde 4: F -- B
Ronde 5: B -- G
Ronde 6: H -- B
Ronde 7: B -- E
Wedstrijden voor C:
Ronde 1: C -- D
Ronde 2: C -- A
Ronde 3: B -- C
Ronde 4: G -- C
Ronde 5: C -- H
Ronde 6: E -- C
Ronde 7: C -- F
Wedstrijden voor D:
Ronde 1: C -- D
Ronde 2: D -- B
Ronde 3: A -- D
Ronde 4: H -- D
Ronde 5: D -- E
Ronde 6: F -- D
Ronde 7: D -- G
Wedstrijden voor E:
Ronde 1: E -- F
Ronde 2: G -- E
Ronde 3: E -- H
Ronde 4: E -- A
Ronde 5: D -- E
Ronde 6: E -- C
Ronde 7: B -- E
Wedstrijden voor F:
Ronde 1: E -- F
Ronde 2: H -- F
Ronde 3: F -- G
Ronde 4: F -- B
Ronde 5: A -- F
Ronde 6: F -- D
Ronde 7: C -- F
Wedstrijden voor G:
Ronde 1: G -- H
Ronde 2: G -- E
Ronde 3: F -- G
Ronde 4: G -- C
Ronde 5: B -- G
Ronde 6: G -- A
Ronde 7: D -- G
Wedstrijden voor H:
Ronde 1: G -- H
Ronde 2: H -- F
Ronde 3: E -- H
Ronde 4: H -- D
Ronde 5: C -- H
Ronde 6: H -- B
Ronde 7: A -- H


Met vriendelijke groet,

Guido Terra

gt
donderdag 25 november 2004

©2001-2024 WisFaq